Stijlvolle stolpen in het museum

Stolpen zijn een veelgebruikt object bij het tentoonstellen van kunstwerken in musea. Ze bieden bescherming en laten tegelijkertijd de bezoeker genieten van het kunstwerk. Maar wat maakt een stolp nu zo geschikt voor tentoonstellingen?

 

Onbreekbare stolpen in museum Allard Pierson

Bescherming van kustwerken

Een van de belangrijkste redenen waarom stolpen worden gebruikt in musea, is de bescherming die ze bieden aan kwetsbare kunstwerken. Kunstwerken kunnen gevoelig zijn voor schade door onder andere licht, stof en vocht. Een stolp zorgt ervoor dat het kunstwerk afgeschermd wordt van deze schadelijke invloeden, waardoor het langer meegaat en zijn oorspronkelijke schoonheid behoudt.
Fotocredits: Allard Pierson, Amsterdam


Het accentueren van het kunstwerk

Naast het bieden van bescherming heeft een stolp ook nog een andere functie: het accentueren van het kunstwerk. Door het kunstwerk achter glas te plaatsen en omringd door een stolp, ontstaat er een unieke presentatie die de aandacht van de bezoeker trekt. De stolp fungeert als een soort raamwerk dat het kunstwerk in het middelpunt plaatst. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijke presentatie die het kunstwerk beter tot zijn recht laat komen.

 

De impact op de bezoeker

Het gebruik van stolpen heeft ook een positieve impact op de bezoeker van het museum. De stolp zorgt ervoor dat het kunstwerk speciaal en waardevol lijkt. Door het kunstwerk als het ware te 'verheffen' door middel van een stolp, wordt de emotionele beleving van de bezoeker versterkt. Het maakt de ervaring van het bekijken van kunst intenser en kan zelfs tot reflectie en inspiratie leiden.

Duurzaamheid en elegantie

Wij begrijpen het belang van duurzaamheid en elegantie in de presentatie van kunst. Onze stolpen zijn gemaakt van hoogwaardige polycarbonaat die lang meegaan en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijke uitstraling hebben. Samen met interieurspecialisten streven ernaar om kunstwerken op een verfijnde en elegante manier te presenteren, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Nieuwsgierig naar de vele andere mogelijkheden met onze stolpen?
Neem dan contact op via ons contactformulier.

Terug naar blog